17 Mart 2013 Pazar

MUSTANG


Merhaba,

Ucuz-orta sınıf otomobiller kategorisine baktığımızda Ford gözümüze çarpan markalardan biri.Gerek Türk insanıyla olan uzun süreli bağı, gerekse yol şartlarına dayanıklı oluşu bu markanın Türkiye de çok sevilmesine neden olmuştur. Ama Ford tarafından üretilen bir otomobil var ki 7 den 77'ye herkes bu otomobile hayran. Sesinizi duyar gibiyim.. Söz konusu otomobil Mustang.

1964 yılında ilk defa New York otomobil fuarında görücüye çıkan Mustang, yıllar geçtikçe ününü tüm dünyaya bir salgın gibi yaymaya başladı.Öyle ki 1964 modelinden günümüz modellerine kadar hemen her yıla ait bir hayran kitlesi yakalamayı da başardı.Biliyorsunuz "Mustang" vahşi ve evcilleştirilmesi neredeyse imkansız atlara verilen isim. Bu isim bile Ford Mustang'ın yıllara meydan okuyuşunu açıklayabilecek bir özellik. Kaslı ve öfkeli görüntüsü, muhteşem gücü, teknik ve görsel olarak beklenen Amerikan çizgisini koruması ve o şahane sesine hayran kalmamak mümkün değil diye düşünüyorum.Böylesine güzel bir otomobile sahip olmanın değeride işte bu yüzden biraz zor. Çünkü fiyatı ve yakıt tüketimi Türk İnsanı'nın bütçesini oldukça zorlayabilir.

"Mustang modifiye edilir mi ?" Belkide soruyu değiştirip "Mustang modifiyeye ihtiyaç duyarmı?" şeklinde sormalıyız. Çünkü eminim ki bir çoğunuz bu otomobilin görüntüsünün küçük dokunuşlar haricinde değiştirilmesini çok saçma bulacaksınız. Mustang: farlarından jantlarına,egzosundan aynalarına kadar zaten yerince ihtişamlı ve görselliği de yoğun.Bu nedenle benim kişisel yorumum bu otomobile hiç dokunmadan seyretmektir. İşte modifiye tutkusunun Mustang ile buluştuğu fotoğraflar.













0 yorum:

Yorum Gönder