17 Mart 2013 Pazar

FORD FİESTA

Küçük motorlu, spor görünümlü arabaların otomobil piyasası içindeki yeri yadsınamaz derecede büyük. Otomobil üreticileri bu segmentteki arabalarını gün geçtikçe daha mükemmel hale getirip rekabette bir adım öne geçmek istiyorlar. Üretimin daha kolay ve ucuz oluşu halka da ucuz fiyatlar olarak yansıtılıyor.

Bir önceki yazımızda Ford Mustang'den bahsetmiştik.Şimdi ise Ford'un ekonomik modellerinden biri olan Fiestayı siz modifiye tutkunları için inceliyoruz. Türkiye'de küçük otomobil pazarının vazgeçilmezlerinden olan fiesta özellikle yenilenen görüntüsü ile rakipleri arasında fark yaratmayı başarıyor.Modern çizgileri, klas duruşu ve boyutuna göre performansı incelendiğinde de yine görüyoruz ki bir Fiesta'ya sahip olmamak için hiçbir nedenimiz yok. Aslında ekonomik yakıt tüketimine sahip her araba ülkemizde rağbet görebilmekte fakat Fiesta her kesime hitab edebilen renk skalası sayesinde kadın-erkek her kesimin gözüne girmeyi başardı doğrusu.

Gelelim biz modifiye tutkunları için ne gibi avantajları olduğuna. Öncelikle bu araba kendi sınıfındaki diğer arabalarla kıyaslandığında modifiye alanında çok fazla yeniliğe sahip değil. Arabamızın görselliğini değiştirebilmek Ford'un yenilikçi yapısı sayesinde pek kolay olmuyor Çünkü hemen hemen 2 yılda bir bu arabanın çizgileri değişiyor. Bu da bizim doğru ekipman ve parçayı daha doğrusu yakışan parçayı bulmamızı zorlaştırıyor. Türkiyede modifiye seçeneklerinin oldukça dar olması nedeniyle, bu araba için çok fazla ürün ne üretiliyor ne de yurt dışından getiriliyor. Yurt dışında ise durum biraz daha farklı. Çünkü modifiye alanında uzmanlaşmış ve bu konuda hangi araç olursa olsun çizimler yaparak ve deneyimli bir ekiple çalışarak sadece modifiye alanında hizmet veren firmalar mevcut. Araçların teknik özelliklerinin iyileştirilmesinden tutunda, görsel düzenlemelerine kadar, 3 boyutlu çizimler eşliğinde bu hizmeti veren firmalar var. Neyse şimdi biraz Ford Fiestanın modifiyeli halini inceliyelim.











0 yorum:

Yorum Gönder