18 Mart 2013 Pazartesi

CHEVROLET CAMARO

İşte sizler için efsaneleşmiş bir otomobil daha. Chevrolet Camaro. Bu otomobil 1967 yılında ilk kez Ford Mustang'e rakip olması için üretildi ve bu rekabet yıllardır devam etmekte.

Pony Car  kategori tanımı Ford Mustang ile gerçekleştikten sonra bir başka amerikan devi General Motors'da Chevrolet için bu konsepte dahil edebileceği bir otomobil üretmek için kolları sıvadı. 1966 yılında 1967 modelin tanıtımı yapılarak ezeli rekabetin de startı verilmiş oldu. Mustang tutkunları ve Camaro tutkunları arasında da bu rekabet çetin tartışmalara neden olabiliyor. Fakat benim düşüncem daha doğrusu biliyorum ki hepimizin ortak düşüncesi iki otomobilinde birer başyapıt olduğudur. Amerikan otomobil dünyasındaki o güçlü ve gövdeli sesli otomobillerin tunkunu olmamak ne mümkün. Transformers filmindeki sevilen karakter Bumblebee bile sarı bir Camaro'da vücut bulmuş. Yani bu görkemli otomobilin ne kadar tutulduğunu siz düşünün.

İşin modifiye kısmında ise tıpkı Mustang gibi kısır bir çeşitlilik var. Çünkü bu otomobilde de buna gerek kalmıyor. Fabrika çıkışı itibarı ile muhteşem bir görselliğe sahip bu otomobile de her zaman üzerinde durduğum gibi küçük dokunuşlar harici birşey yapmaya gerek yok. Sizler için bir kaç fotograf derledim. Buyrun ...















0 yorum:

Yorum Gönder